top of page
  • Yazarın fotoğrafıHaberciGazete

A Cappella Ayangil dinletisi insan sesinin zirvesini sundu



İSTANBUL- 1983 yılında Rûhi Ayangil tarafından kurulan A Cappella Ayangil (Ayangil Eşliksiz Korosu) kuruluşunun 40. Yılı etkinlikleri kapsamında, 23 Mayıs Perşembe akşamı saat 20.00'de Moda''daki All Saints Kilisesi’nde müzikseverlere bir dinleti sundu. 16 kişilik korosuyla müzikseverlere doyumsuz bir dinleti sunan Ayangil, etkinliğin sonunda yaptığı konuşmada, bütün koristlerinin büyük özverilerde bulunarak çalışmalarını sürdürdüğünü, yerel yönetimlerden yeterince ilgi görmediklerini, koristlerden birinin işyerinde haftada ancak 2 saatlik bir sürede eğitim çalışmaları yapabildiklerini dile getirdi.







 


Hymn'ler, Madrigal'ler, Koral ilâhîler ve Türküler alt başlıklarıyla düzenlenen programda Lorenzo Perosi, Giovanni Pierluigi da Palestrina, Philippe Verdelot, Baldassare Donato, Orazio Vechhi, Orlando di Lasso’dan Ferid Alnar, Yalçın Tura ve Cengiz Tanç’a değin koro müziğine önemli katkılar sunmuş bestecilerin yapıtları yer aldı.








Rûhi Ayangil’in yönettiği dinletide ayrıca, J. S. Bach’ın Ein Feste Burg korali üzerine Aydın Karlıbel’in Yunus Emre İlahîsi uyarlamasının da ilk seslendirilişi yapıldı.




Rûhî AYANGİL kimdir?


(Prof, doğ.: 1953) : AYANGİL Türk Müziği Orkestra ve Korosu kurucusu, orkestra ve koro şefi, kanun sanatçısı, makam müziği bestecisi, eğitimci, akademisyen. 1997 – 2011 tarihleri arasında Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi (STF) Kurucu öğretim üyesi,  STF Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Başkanı, YTÜ Vedat Kosal Müzik Uygulama ve Araştırmaları Merkezi Kurucu Müdürü ve YTÜ-STF Dekanı olarak görev yaptı. Ulusal – uluslararası alanda sayısız konser, bilimsel çalışma/ yayın ve CD kayıtları gerçekleştiren, çalışmaları birçok ödülle takdîre lâyık bulunan Prof. Ayangil hâlen, İTÜ Yüksek Lisans - Doktora Programı öğretim üyesi; Kaiser Wilhelm Üniversitesi CMO (Münster-Almanya) Bilim Danışma Kurulu Üyesi www.https://www.uni-muenster.de/CMO-   Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi; MİM Sanat Derneği SES-TACET Projesi uzman eğitmeni, Türk Müziği Akademik Çevresi (TUMAC) kurucu üyesi www.tumac.org , ve bağımsız konser icracısı olarak bilimsel ve sanatsal faaliyetlerini sürdürmektedir. www.ayangil.org 



32 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page